GymFed Home ClubDesk Acrobatische Gymnastiek Algemene Gymnastiek Dames Algemene Gymnastiek Heren Dans en Demo Ritmische Gymnastiek Trampoline Tumbling Recreatieve Gymnastiek

Drie medailles op eerste finaledag voor Telenet Acro Team (junioren) op EK in Varna!

Goud voor Julie, Ineke en Laure!

Goud voor Julie, Ineke en Laure!

Donderdag 27 oktober is de tweede wedstrijddag op het Europees Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Varna (Bulgarije). Gisteren turnden de junioren hun eerste wedstrijdoefening. Meteen een prima start. De drie teams wisten zich voor de balans- en/of tempofinale te plaatsen die vandaag geturnd werd.

Goud voor Nicolas en Laure
Nicolas Vleeshouwers en Laure De Pryck (Sportac Deinze) plaatsten zich gisteren tijdens de kwalificaties aan de leiding van het klassement. Ze brachten ook in de finale een foutloze tempo-oefening die beloond werd met 28.300 punten. Zij bezorgen ons land de eerste medaille. En direct niet minder dan GOUD! Schitterend!

Brons voor Nikki en Eline
Ook Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze en Gymfinity) selecteerden zich bij de meisjesparen voor de balansfinale. Ze mochten met de zesde beste score de finale turnen. In de finale brachten ze opnieuw een prima oefening. Zij kregen hiervoor 27.750 punten van de jury wat hen de de derde beste score of de bronzen medaille opleverde!

Goud voor Julie, Ineke en Laure
Ook Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Laure Maes (Wild Gym, Ambitious Pro Gymnastics en Zeestern Immaculata) lieten gisteren in Varna reeds zien dat België een topland is in de acrogym. Ze plaatsen zich in de rangschikking op een tweede plaats met hun tempo-oefening. Vandaag deden ze in hun temo-oefening nog beter met een score van 28.100 punten! En hiervoor krijgen zij een welverdiende gouden medaille!

Seniorentrio in actie tijdens finale tempo
Deze avond turnde het seniorentrio hun eerste finaleoefening. In het onderdeel 'tempo' plaatsten ze zich met de tweede beste score voor de finale. Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge (Sportac Deinze) brachten een knappe oefening. Halen zij de vierde medaille binnen?

Op dit Europees kampioenschap kunnen onze formaties nog medailles mee naar huis nemen, voor zowel de balans-, tempo-, of combinedoefening worden medailles uitgereikt.

Proficiat aan het Telenet Acro Team!


email Koen De Zutter

Link(s):
Officiële website EK 2011 Varna
Volg het EK live


Dit bericht is online sinds: 27.10.2011

Aantal keer gelezen: 2853