Zoeken

Nieuwsberichten

Q&A | De in's & out's van het Kaderweekend

Vrijdag 6 september 2024

De inschrijvingen voor het Kaderweekend gaan bijna van start! Maar, wat schuilt er nu achter de organisatie hiervan, en wat moet je zeker weten vooraleer je inschrijft?

High Performance Coach Nick Ruddock op Kaderweekend

Vrijdag 6 september 2024

Nick Ruddock, erkend als wereldwijd toonaangevende coachopleider en consultant binnen de internationale gymnastiekgemeenschap, en hij geeft zijn gouden tips mee op het Kaderweekend!

Geniet van €60 korting bij Foodbag

Vrijdag 6 september 2024

Onze leden levenslang laten genieten van gymnastiek en dat in combinatie met een gezonde voeding, check. Met de start van het nieuwe gymnastiekseizoen slaan we de handen in elkaar met Foodbag, de Belgische maaltijdbox. Als Gymfed-lid ontvang je in totaal €60 korting als nieuwe klant bij Foodbag met de Gymfed-kortingscode. 

WAGC Acro I Belgische delegatie

Dinsdag 3 september 2024

De World Age Group Competitions Acro staan van 12 tot 15 september in Guimarães, Portugal, op het programma. De Belgische delegatie bestaat uit 10 formaties die deelnemen in de leeftijdscategorieën 12-18 jaar en 13-19 jaar. Onder hen twee formaties die trainen aan de Topsportschool in Gent.

WK Acro I Team BELGYM

Dinsdag 3 september 2024

Het wereldkampioenschap Acro staat van 19 tot 22 september 2024 in Guimarães, Portugal, op het programma. De topsportteams van het Team BELGYM Acro gaan de strijd aan om de medailles en trachten zich tijdens de kwalificaties te verzekeren van een ticket voor de World Games 2025.

Ontdek jouw Gymfed-club

Maandag 2 september 2024

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

What's to come - september 2024

Zondag 1 september 2024

Wat er in september allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Word jij official personality van het jaar?

Dinsdag 27 augustus 2024

De Week van de Official komt er weer aan van 5 tot 13 oktober, dé week waar wij graag onze juryleden in de spotlights zetten. Want zonder hen staan we nergens op onze organisaties!

Help, welke discipline kies ik?!

Maandag 26 augustus 2024

De eerste stap is gezet, je wilt turnen, yes! Maar, welke discipline past nu best bij je? Met een brede waaier aan 13 disciplines is het soms wat zoeken. We maken het je graag gemakkelijk met alle must-knows per disciplines.

Geïnspireerd van start gaan?

Maandag 26 augustus 2024

Heb je zin om je verder te ontwikkelen als trainer en zo je trainingen nog beter te maken voor jouw gymnasten? Dan zijn onze bijscholingen binnen de club iets voor jou! In dit artikel vind je een handig overzicht van de bijscholingen in dit najaar.

Recap startvergadering 2024

Vrijdag 23 augustus 2024

Het nieuwe turnseizoen staat voor de deur en we willen er samen een vliegende start van maken. De online startvergadering is een niet te missen infomoment voor elke clubbestuurder! Heb je het gemist of wil je nog iets herbekijken? Geen nood, in dit artikel vind je alle nodige info.

Instructeur of Trainer B - the time is now!

Vrijdag 23 augustus 2024

Voor alle trainers die training geven aan competitiesporters is de cursus Instructeur of Trainer B dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze opleiding bestaat uit verschillende modules en de specifieke modules starten in september.

Dit is waarom turnen dé sport is voor jouw kind!

Donderdag 22 augustus 2024

Met al die sporten in de omloop, waarom zou je nu net turnen kiezen voor je kind? In eerste instantie is het antwoord simpel: "het legt een goede basis voor een verder sportief leven". Maar, er is toch wel echt nog meer dan dat! 

Programma Kaderweekend 2024

Woensdag 21 augustus 2024

Het Kaderweekend is back in business! Zet je schrap voor het nieuwe seizoen met het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen op 19 en 20 oktober te Gent. Jij bent er toch ook bij?

Optimaliseer je trainingen met deze programma's

Dinsdag 20 augustus 2024

Om jouw sporters optimaal op te leiden en te begeleiden stelden wij heel wat sporttechnische programma's samen. Ongeacht jouw leeftijdsgroep, discipline of ambities van jouw sporters, we hebben voor elk een leidraad!

Vacature coach Toestelturnen heren

Dinsdag 20 augustus 2024

Voor de versterking van ons Topsport trainersteam Toestelturnen heren zijn we op zoek naar een voltijdse coach voor de begeleiding van onze junioren, 14 tem 17 jaar, in het Topsportcentrum in Gent. Ben jij wie we zoeken? 

OS2024 I Derwael 4de & Cuyle 8ste

Zondag 4 augustus 2024

Zondag 4 augustus, twee toestelfinales voor de Belgische gymnasten op de Olympische Spelen. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) wordt 4de aan de Damesbrug, Glen Cuyle (Gym Izegem) 8ste aan de Ringen.

OS 2024 I De gymnast achter Glen Cuyle

Vrijdag 2 augustus 2024

Glen Cuyle (Gym Izegem), plaatst zich met een score van 14,900 punten als 4de gymnast voor de finale aan de Ringen op de Olympische Spelen in Parijs. Met zijn 22-jarige leeftijd behoort hij tot de jongste gymnasten op de Spelen. Daarnaast is deze Olympische finale zijn eerste finale op een EK, WK of Olympische Spelen. Wie is de gymnast achter Glen Cuyle die zondag samen met de 8 beste gymnasten aan de ringen in actie komt?

OS 2024 I Hoe verliep het parcours van Derwael?

Vrijdag 2 augustus 2024

Een Olympische finale aan de Damesbrug voor Nina Derwael, 9 maanden na haar operatie aan de schouder. Hoe verliepen deze 9 maanden voor onze Olympiër die één duidelijk doel had, zich naar de finale turnen op de Olympische Spelen in Parijs.

OS2024 I Finales op groot scherm

Vrijdag 2 augustus 2024

Zondag 4 augustus, twee toestelfinales voor de Belgische gymnasten op de Olympische Spelen. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Glen Cuyle (Gym Izegem) komen samen met de 8 beste gymnasten per toestel in actie tijdens de finale aan de Damesbrug en Ringen. Supporter mee op groot scherm op het Olympic Festival in Middelkerke of bij de thuisclubs van de gymnasten in Hasselt en Izegem!

What's to come - augustus 2024

Donderdag 1 augustus 2024

Wat er in augustus allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

De meerwaarde van een club-API

Donderdag 1 augustus 2024

OS2024 I Nina Derwael finale Damesbrug

Zondag 28 juli 2024

Zondag 28 juli, na de heren komen Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) in actie tijdens de kwalificaties in Parijs. Nina Derwael turnt zich als 4de naar de finale aan de Damesbrug.

OS2024 I Glen Cuyle finale Ringen

Zaterdag 27 juli 2024

Zaterdag 27 juli, het startschot van de kwalificaties op de Olympische Spelen in Parijs waar Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) in actie komen. Glen Cuyle plaatst zich voor de finale aan de ringen met een personal best van 14,900 punten. We zien hem terug in actie op zondag 4 augustus.

    OS2024 I Programma finales

    Vrijdag 26 juli 2024

    De kwalificaties op de Olympische Spelen zitten er op, met twee toestelfinales voor het Belgische team. Glen Cuyle (Gym Izegem) plaatst zich voor de toestelfinale aan Ringen, Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zien we terug in de toestelfinale Damesbrug.