Club in de kijker: COS Rope Skippers vzw

Phoebe De Potter   ‐  Woensdag 11 september 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Elke club is uniek, en dat lichten we graag uit! Daarom nemen we elke maand de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Deze keer is het de beurt aan COS Rope Skippers vzw!

De Oudenaardse Rope Skipping club opgestart in 1994 is beter bekend als de Recrean Skippers. Hun 30-jarig bestaan vierden ze met een prachtige show, én de start van een nieuw hoofdstuk met een naamswijziging: Recrean Skippers wordt COS Rope Skippers! Een nieuwe naam voor één van de oudste Rope Skipping club van het land.

Back to the beginning

Reeds 30 jaar geleden, in 1994, startte Anne Van Cauwenberghe met enkele initiatielessen Rope Skipping in het sportcentrum Recrean te Oudenaarde. De sport sloeg onmiddellijk aan ij de Oudenaardse jeugd en de club "Recrean Skippers" was geboren. Het kleine clubje van toen is over de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste Rope Skipping clubs van het land die al meer dan 20 jaar meedraait aan de Europese- en wereldtop.

De sprong naar goud met nieuwe clubnaam

Op 19 mei 2024 vierden ze hun 30-jarig bestaan met een wervelende show, "De sprong naar goud", met meer dan 220 skippers en tot tweemaal toe een uitverkochte zaal. De show werd afgelosten met verrassend en dubbel nieuws: de club gaat verder onder een nieuwe naam. De Recrean Skippers noemen voortaan COS Rope Skippers. COS is namelijk de nieuwe naamsponsor van de club. Dit Oudenaards bedrijf maakt telescopische tribunes voor sporthallen en cultuurcentra en is actief over heel de wereld. Het bedrijf en de club hebben eenzelfde spirit, en dat zorgt voor een ongelooflijke match. Beide geloven in hard werken, kansen grijpen, streven naar kwaliteit en internationaal succes.

Jonge generatie neemt over

Een nieuwe clubnaam is niet de enige verandering bij de COS Rope Skippers. Voorzitster Anne Van Cauwenberghe, die de club stichtte in 1994, geeft de fakkel na 30 jaar door aan de jongere generatie. Valerie Bastien en Shana De Jaegher zullen samen het voorzitterschap overnemen. Anne blijft als erevoorziter in het bestuur en zal samen met de andere bestuursleden het duo ten volle steunen bij deze nieuwe uitdaging.

Dit mooie verhaal van de club kon alleen gerealiseerd worden dankzij de vele vrijwilligers die mee hun schouders hebben gezet onder dit prachtig project. Dit succes was alleen mogelijk dankzij de inzet van de vele bestuursleden, trainers, medewerkers en sponsors over de jaren heen. Met de verjonging willen we vooral het voortbestaan van de club garanderen, de toekomst is aan de jongeren! We rekenen op een overgangsperiode waarbij de ervaring van het huidige bestuur van nut kan zijn en waarbij de jongeren hun eigen stempel kunnen drukken op de toekomst van de club.

Niets is mooier dan ervoor zorgen dat dit sportieve verhaal dat al 30 jaar duurt kan blijven voortbestaan zodat nog vele generaties kunnen genieten van de fantastische Rope Skipping sport!

Wil je de COS Rope Skippers vzw beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Instagram of Facebook!

Jouw club in de kijker? Yes, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen