Club in de kijker: JumpXtreme

Phoebe De Potter   ‐  Zaterdag 12 oktober 2024   ‐   Tweet

Elke club is uniek, en dat lichten we graag uit! Daarom nemen we elke maand de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. We stellen je graag JumpXtreme voor!

Dit seizoen viert JumpXtreme hun 20-jarig bestaan. In 2005 startte de club in Berlaar-Heikant met een beperkt aantal springers, maar door middel van mond-tot-mondreclame groeiden ze al snel uit tot een gezellige bende. En ook qua locatie breidden ze uit, zo zitten ze momenteel zowel in Berlaar, Berlaar-Heikant als Putte. Hun grootste focus is steeds het recreatieve karakter geweest. Kinderen en volwassenen plezier laten beleven en vriendschappen smeden op training was en blijft een van hun belangrijkste waarden.

20 jaar JumpXtreme, 5 jaar een nieuw bestuur

Naast hun 20-jarig bestaan in 2025, vieren ze ook het 5-jarig jubileum van het nieuwe bestuur. In 2020, volle coronatijd, zorgde een nieuw, jong bestuur voor een nieuwe dynamiek in de club. Deze jongere generatie blies nieuw leven in de club met een scherpe focus op: 

  • De verdere ontwikkeling van de trainingsgroepen, zoals het opstarten van een kleuterwerking.
  • De verdere ontwikkeling van activiteiten. Zo riepen ze een clubdag in het leven, organiseren ze themashows, …
  • Opleiding van trainers.
  • Meer aandacht aan de competitieafdeling. Zo springen verschillende van hun competitieskippers dit jaar opnieuw mee op het hoogste competitieniveau. Niettegenstaande blijft ook plezier daar een essentieel element en laten ze elke competitieskipper ook in een recreagroep springen. Zo laten ze elke competitieskipper nog steeds in contact brengen met alle onderdelen van rope skipping.

Doorheen de jaren heeft de club prachtige zaken meegemaakt. Zo mocht hun demoteam in 2017 bijvoorbeeld optreden tijdens het BK Democup met lichtjestouwen. Met de enthousiaste demoskippers brengen ze zo rope skipping ook onder de aandacht bij het brede publiek door op te treden op kerstmarkten, nightruns, avondmarkten, …

Een seizoen vol festiviteiten

20 jaar is een mijlpaal die ze niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom vieren ze dit op verschillende manieren:

Feestlogo

Vanuit het creatief talent onder de skippers en ouders ontstond een heus feestlogo dat dit seizoen in al hun communicatie wordt gebruikt. En er staat de skippers ook nog een verrassing te wachten waarin het logo verwerkt is...

Eetdag met tentoonstelling

De competitieskippers en het nieuwe oudercomité organiseren een allereerste spaghettidag om de competitiewerking te ondersteunen. Naast eten kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in de tentoonstelling ’20 jaar JumpXtreme’. Hierbij tonen ze films van oude clubshows; stellen ze oude kledij, medailles, bekers, … tentoon; maken ze een reis door te tijd door middel van foto’s; en nog veel meer!

JumpXtreme-sokken

Ze ontwierpen vorig seizoen op vraag van de trainers JumpXtreme-sokken. Speciaal voor hun 20-jarig bestaan kunnen alle leden dit seizoen deze sokken aankopen om hun JumpXtreme-outfit te vervolledigen.

JumpImagination V - JumpXtreme viert feest

Ze laten dit seizoen de sporthal achter hun voor de jaarlijkse clubshow. Na bijna 10 jaar trekken ze opnieuw naar de prachtige schouwburg van CC Zwaneberg, te Heist-op-den-Berg, voor een feestelijke show. De trainers zijn druk bezig met een show in elkaar te steken waarin het thema ‘feest’ centraal staat. Naast dansjes op feestelijke muziek nemen ze de bezoekers mee doorheen de geschiedenis van de club door middel van terugblikken, opnieuw uitvinden van klassieke dansjes, oud-leden, … Niet te missen!

Sociale media en nieuwsbrief

Ook hun sociale mediakanalen en nieuwsbrief steken ze in een feestelijk jasje. Zo plaatsen ze maandelijks een ‘Throwback Thursday’ online met foto’s uit de oude doos, telkens volgens een bepaald thema. Volg hen hier op Instagram om de Throwback Thursday te volgen!

Wil je JumpXtreme beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Instagram of Facebook!

Jouw club in de kijker? Yes, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen