Jo Van Hoecke nieuwe Topsportmanager

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 19 september 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Verder bouwen aan een stabiele en duurzame topsportomgeving op lange termijn, een proces waar Jo Van Hoecke als Topsportmanager vanaf september 2024 zijn schouders onder zet.

Positief en uitdagend topsportklimaat

Jo Van Hoecke vormt, samen met de topsport-medewerkers en coaches, de sturende kracht achter het verder creëren en uitrollen van een positief en uitdagend topsportklimaat.

“Ik ben enthousiast, enthousiast om in mijn rol als Topsportmanger mee te kunnen werken aan de uitbouw van een inspirerende omgeving, waarin onze beste talenten optimaal begeleid en ondersteund worden in functie van maximale prestaties. In dit proces focussen we op het ontwikkelen van zelfregulerende gymnasten tot het hoogst mogelijke niveau, het bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van menselijk kapitaal. Ik kijk er naar uit om de verdere stappen in dit traject te zetten en ben dankbaar voor het vertrouwen dat Gymfed en Sport Vlaanderen mij geven.” Jo Van Hoecke, Topsportmanager Gymfed.

“De afgelopen periode hebben we essentiële stappen gezet in de verdere ontwikkeling van onze organisatie. We hebben het vertrouwen dat Jo zal verder bouwen aan een stabiele en duurzame topsportwerking en dat we samen met de volledige omkadering onze gemeenschappelijke doelen kunnen realiseren.” – Ilse Arys, Algemeen manager Gymfed.

We bedanken voormalig Topsportmanager Ruben Neyens die mee aan de basis ligt van dit proces en omwille van gezondheidsproblemen zijn functie als Topsportmanager beëindigde. We wensen Ruben en Jo veel succes in de toekomst.

Wie is Jo Van Hoecke?

Jo Van Hoecke heeft zijn roots in de gymnastiek, dit zowel als gymnast, trainer, jurylid als organisator van verschillende events. De laatste 3 jaar was hij als Topsportcoördinator van de Topsportschool Gent nauw betrokken bij de totale begeleiding van onze gymnasten binnen de topsportdriehoek. Hij is professor sportmanagement aan de Vrije Universiteit Brussel en als founder en zaakvoerder van Double Pass reisde hij de wereld rond om jeugdopleidingen in professionele voetbalclubs te analyseren en bij te sturen. Hij werkte voor tal van (inter)nationale federaties en liga’s, waaronder de Bundesliga, de Premier League en FIFA om hun talentontwikkelingssystemen te optimaliseren.

Onze Topsportwerking

Zo’n 150 gymnasten zijn actief in de topsportwerking van Gymfed. Ze trainen onder de begeleiding van een professioneel trainersteam en een (para)medische cel zodat beloftevolle en topgymnasten in de disciplines Toestelturnen Meisjes (TTm), Toestelturnen Jongens (TTj) en Acrobatische Gymnastiek (Acro) op gestructureerde wijze hun studies kunnen combineren met topsport. Naast deze centrale werking wordt ook ingezet op de verdere ontwikkeling van de disciplines zonder topsportschool, Trampoline en Tumbling.

Meer over onze Topsportwerking

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen