Kaderdag Dans op het Kaderweekend

Phoebe De Potter   ‐  Donderdag 12 september 2024   ‐   Tweet

#kaderweekend

Het Kaderweekend zag je hoogstwaarschijnlijk al vaak passeren, maar wist je dat ditzelfde weekend ook de Kaderdag Dans georganiseerd wordt? Het concept is hetzelfde, een volledige dag vol boeiende sessies voor alle danscoaches en een inspirerende plenaire sessie rond positief coachen te Gent!

Als onderdeel van het Kaderweekend gaat de Kaderdag Dans door op zondag 20 oktober. Met keuze uit 12 sessies wordt elke dansstijl geïntegreerd! 's Middags word je geïnspireerd tijdens de plenaire sessie met Joëlle Ongena, volledig in het teken van positief coachen.

Zag je deze sessies al?

Modern Jazz & Contemporary met Anneke Ghysens

Ken jij So You Think You Can Dance 2013 Finaliste Anneke Ghysens nog? Ooit al gedroomd om dansles te krijgen van haar? Dan is nu je kans! Ze geeft zowel "Modern Jazz" als "Modern Contemporary" op deze Kaderdag.

Modern Contemporary

Contemporary, oftewel Modern, is een verzamelnaam voor een groot aantal uiteenlopende moderne danstechnieken, waarbij de focus ligt op de expressie van emoties en vrijheid. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan diverse bewegingskwaliteiten, lichaamshouding, krachtontwikkeling, flexibiliteit en een choreografie.

> Sessie AB7 - 14.00 uur

Modern Jazz

Deze stijl laat zich niet in een hokje plaatsen. Het is een mengeling van verschillende dansstijlen waaronder moderne dans, moderne jazz en traditionele jazz. De vloeiende bewegingsstijl uit de moderne dans en de ‘groove’ uit de jazzdans staan hierbij centraal.

> Sessie AB8 - 15.30 uur

Ontdek de real Jamaican Dancehall

Ken jij de stijl "Dancehall" al? Sinds docente Valerie Maene deze stijl ontdekte heeft ze het gevoel dat ze meer zichzelf geworden is, het was de "missing piece" in haar leven. Haar doel binnen deze sessies is dan ook de boodschap en “the knowledge” duidelijk naar iedereen over te brengen en Vlaanderen wakker te schudden over “real Jamaican Dancehall”, een actieve dansstijl op dancehall muziek, een subgenre van reggae.

> Ontdek de beginnende sessie om 14.00 uur

> Ontdek de advanced sessie om 15.30 uur

Op zoek naar iets stevig?

Binnen dans is algemene conditie uiteraard ook heel belangrijk! Joëlle Ongena laat jullie zweten in de HITT Bootcamp. Dit is een trainingsvorm waarin je zeer intensieve oefeningen afwisselt met korte rustperiodes. De oefeningen variëren waardoor je zoveel mogelijk spiergroepen aanspreekt en continu je hartslag hoog houdt.

> Sessie AC8 - 15.30 uur

Ontdek het volledige programma:

Programma

Benieuwd hoe een Kaderdag Dans eruit ziet? We leggen het je uit in een notendop!


Je kan 4 zelfgekozen sessies volgen. Jouw planning is als volgt:

  • 08.45 uur: Onthaal
  • 09.30 - 10.40 uur: Sessie 1
  • 11.00 - 12.10 uur: Sessie 2
  • 12.10 - 13.00 uur: Lunch
  • 13.00 - 13.30 uur: Plenaire sessie rond positief coachen met Joëlle Ongena
  • 14.00 - 15.10 uur: Sessie 3
  • 15.30 - 16.40 uur: Sessie 4

Locatie

Het aanmelden, de sessies, lunch en plenaire sessie worden voorzien in de Sporthal Hogeschool Gent (Sint-Denijslaan 251- 9000 Gent). 

Er worden geen bussen voorzien naar de site Topsporthal, je kan op zondag dus géén sessies Dans combineren met andere sessies in het bredere Kaderweekend. Je kan wél andere sessies in het Kaderweekend volgen op zaterdag en enkel Dans op zondag.

Schrijf je hier in voor jouw favoriete sessies

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen