Kaderweekend | Ontdek de sessies Rope Skipping

Phoebe De Potter   ‐  Dinsdag 17 september 2024   ‐   Tweet

#kaderweekend

Het grootste opleidingsweekend van Vlaanderen komt dichterbij! Met meer dan 200 sessies integreren we op het Kaderweekend op 19 en 20 oktober zowel discipline-specifieke als discipline-overschrijdende sessies, waaronder ook Rope Skipping!

Rope Skipping trainers opgelet! Ben jij al ingeschreven voor het Kaderweekend? Dit is hét moment om heel wat specifieke en vernieuwende kennis op te doen die jouw trainingen kunnen verrijken. We lichten graag even onze 4 favoriete sessies uit.

Speedtraining (R7)

In deze sessie leer je technieken en oefeningen om je snelheid en efficiëntie in speed te verbeteren. We behandelen specifieke drills en trainingsmethoden om je reactietijd en coördinatie te verhogen. Deze sessie is ideaal voor atleten die hun prestaties in speed willen optimaliseren.

Zondag 14.00 uur - Jelle Christiaens

Sportvoeding voor competitie RS - wat eet je best voor en tijdens je RS-wedstrijd? (S6)

Tijdens deze informatieve sessie duiken we diep in de wereld van sportvoeding specifiek gericht op de voorbereiding en uitvoering van RS-wedstrijden. Sportvoeding is een cruciaal aspect voor atleten die willen presteren op hun best, en de juiste voedingskeuzes kunnen een aanzienlijke invloed hebben op je energie, uithoudingsvermogen en algehele prestatie.

Zondag 11.00 uur - Sara Knaeps

Jaarplanning voor competitie RS A-niveau: zo piek je op de juiste momenten (S8)

Hoe jij jouw seizoen kan periodiseren en plannen in functie van de wedstrijdkalender RS op A-niveau op basis van deelname aan individuele en team wedstrijden. Ideaal voor de competitietrainer op A-niveau! Start het seizoen met een doordachte planning en haal het uiterste uit je skippers zodat ze pieken nét op het moment wanneer het het meeste telt.

Zondag 15.30 uur - Sara Knaeps

Integratie Gymtopia in Rope Skipping (S5 / R8)

Gymtopia is het sporttechnische programma voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind en integreert daarbij 9 bewegingsfamilies, en dus verschillende disciplines! Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. Eén van die disciplines is Rope Skipping, gesymboliseerd door de kangoeroe. Deze focust zich op 'springen met touw' - de kinderen ontwikkelen kracht, coördinatie, snelheid, uithouding, ritmegevoel en creativiteit. 

In deze sessie leer je aanleermethoden, tips en tricks voor de Rope Skipping oefeningen in het Gymtopia programma (kangoeroe). Doen jouw sporters mee aan de Gymtopia-happenings? Dan is deze sessie ideaal voor jou!

Zondag 9.30 uur en 15.30 uur - Caroline Maes


Ontdek het volledige programma

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen