Kaderweekend | Sessies mental coaching

Phoebe De Potter   ‐  Maandag 23 september 2024   ‐   Tweet

#kaderweekend

Het grootste opleidingsweekend van Vlaanderen komt dichterbij! Met meer dan 200 sessies integreren we op het Kaderweekend op 19 en 20 oktober alle disciplines. Maar, dat is niet alles. Naast sportspecifieke sessies is ook het mentale aspect belangrijk! Zag jij deze sessies rond mental coaching al? Deze zijn cruciaal om jouw sporters mentaal te kunnen opvangen op een correcte manier.

Zelfregulatie (I1 & I2)

Zelfregulatie, wa's da?! In het kort: dit is het vermogen om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en deze gedragingen zelf of samen met anderen te realiseren, evalueren en verbeteren. Maar wat zijn de voordelen ervan en hoe kan jij er als coach voor zorgen dat je zelfregulatie ontwikkelt bij je sporters? In deze sessies krijg je alle tips and tricks op basis van onderzoek onder meer in de gymnastiek. 

Jolan Kegelaers is docent gezondheidspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn onderzoek richt zich op psychologische thema’s binnen sport en andere prestatiedomeinen. Tijdens zijn PhD deed hij onder meer onderzoek naar de ontwikkeling van zelfregulatie, in samenwerking met Gymfed. 

Zaterdag 9.30 uur - Jolan Kegelaers
Zaterdag 11.00 uur - Jolan Kegelaers

Waar ligt de grens? Over uitdagende situaties en hoe daarmee om te gaan om een veilig en motiverend sportklimaat te creëren (G1)

Samen met jou willen we tijdens deze sessie dieper ingaan op een aantal uitdagende situaties in de sport. We luisteren tijdens deze sessie graag naar jou. Ervaar jij de opgestelde situaties als uitdagend en hoe schat jij de impact in van deze situaties op een sporter? Na deze discussies geven we je wat meer achtergrondinformatie over de verschillende coaching stijlen en (psychisch) grensoverschrijdend gedrag, en delen we hoe andere coaches en sporters deze situaties hebben ingeschat. Zo hopen we jullie meer inspiratie te geven om om te gaan met uitdagende situaties en samen te streven naar een veilig en motiverend sportklimaat!

Zaterdag 9.30 uur - Felien Laureys

Gouden tips om positief te coachen 

High performance coach Nick Ruddock (GBR) reist af naar België om jullie tijdens de plenaire sessie gouden tips mee te geven omtrent positief coachen. Hij hielp reeds 25 internationale federaties én is technisch expert voor European Gymnastics. Zijn doel: de manier waarop je coacht voor altijd veranderen! 

Deze plenaire sessie gaat door op het middenplein op zowel zaterdag als zondag net na het middageten, van 13.00 - 13.30 uur, en is voor iedereen inbegrepen. Hier hoef je je dus niet voor in te schrijven!
Ontdek het volledige programma

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen