Q&A | De in's & out's van het Kaderweekend

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 6 september 2024   ‐   Tweet

#kaderweekend

De inschrijvingen voor het Kaderweekend gaan bijna van start! Maar, wat schuilt er nu achter de organisatie hiervan, en wat moet je zeker weten vooraleer je inschrijft?



Lore Marguillier, Lead Projecten & Events, stelde het Kaderweekend event-team samen en zorgt dat alles op zijn pootjes valt. Ze neemt je mee doorheen de in's en out's van het Kaderweekend.




Het Kaderweekend, wat houdt dat precies in?

Het Kaderweekend is een groot opleidingsweekend in Gent voor al onze trainers, bestuurders en club-API's. We bieden meer dan 200 interessante sessies aan overheen al onze verschillende disciplines, doelgroepen en niveaus. Iedereen kan hieruit zelf zijn programma samen stellen om zo een super leerrijke en leuke dag of weekend te beleven.

Wat mogen we verwachten van de sessies op het Kaderweekend? 

Het aanbod is heel divers zodat er voor elk wat wils is, zo zijn er:

  • Zowel theoretische als praktijklessen 
  • Naast sessies voor trainers ook specifieke sessies voor bestuurders en club-API's
  • Sessies voor zowel recreatieve als competitieve trainers
  • Naast de discipline-specifieke sessies zijn er ook sessies voor algemene coaching en basisgym
  • Sommige sessies focussen echt op het sporttechnische, andere sessies focussen op topics rond fysieke training, mentale training of trainingscontext
  • Sessies voor trainers in alle doelgroepen, dit kan gaan van kleuters, jeugd, jongeren, volwassenen én zelfs senioren

Je kan dus echt jouw dag op maat vullen met de sessies die voor jou interessant zijn. Zo kan je als deelnemer gegarandeerd met nieuwe inzichten, inspiratie, handvaten en technieken naar je club en sporters terugkeren!

Samen positief coachen is de rode draad dit jaar. Waarom net dit topic en hoe zullen we dit terugzien tijdens het weekend?

Het is en blijft een heel belangrijke doelstelling om een gezond en veilig sportklimaat te creëren in elke club en in elke training, zodat onze sporters plezier kunnen beleven en trots kunnen zijn op de vooruitgang die ze maken. En hier moeten we allemaal voor zorgen, vandaar dat we gaan voor "samen positief coachen" als thema van deze editie.

Nieuw dit jaar is dat we voor alle deelnemers net na de lunch een plenaire sessie organiseren rond dit thema, en dit belooft heel interessant en inspirerend te worden! Daarnaast zal elke docent zijn sessie ook afsluiten met 3 "landingen", dit zijn 3 ideeën, inzichten, take-home messages, ... waarmee je concreet aan de slag kan in de club.

Welke tip heb je voor deelnemers om het maximale uit het weekend te halen?

Ik heb er zelfs 2! 

  1. Kom met héél je club en zie dit opleidingsmoment als een teambuilding. Iedereen verspreidt zich in de voormiddag over verschillende sessies om dan tijdens de lunch – die gratis voorzien wordt – wat je geleerd hebt te delen. Vervolgens kan je samen de plenaire sessie volgen, om dan in de namiddag opnieuw 2 sessies volgens jouw specifieke interesse mee te pikken. Daarna ga je allemaal samen geinspireerd naar huis, om vervolgens met extra motivatie er weer in te vliegen in de club.
  2. Stel nog snel jouw favorietenlijstje hier samen zodat je goed voorbereid jouw inschrijving in orde kan brengen, want maandag 9 september om 20u starten de inschrijvingen! 
Wanneer ben je gestart met de organisatie van dit event?

De voorbereidingen van het Kaderweekend zijn gestart in april. Dan hebben we het thema bepaald, werd het logo en de huisstijl uitgewerkt en zijn we gestart met het programma inhoudelijk samen te stellen. Een hele puzzel die tegen de zomervakantie in elkaar valt, zodat we bij de startvergadering de externe communicatie over het evenement konden aftrappen. Nu bereiden we volop de inschrijvingen voor én doen we alle praktische voorbereidingen, zodat we op 19 en 20 oktober een knal-evenement kunnen organiseren, samen met alle enthousiaste aanwezigen.

Wat is het leukste aan je job bij dit event?

Het leukste aan de organisatie van het Kaderweekend is alle puzzelstukjes in elkaar zien vallen, zowel achter de schermen als ervoor. Iedereen uit het event-team heeft zijn verantwoordelijkheid over een bepaald domein, en alle domeinen zijn aan elkaar verbonden, dus teamwork is belangrijk. En als alles vlot verloopt, komt dit tijdens het evenement mooi samen met alle aanwezige medewerkers, vrijwilligers, docenten, trainers, bestuurders en club-API’s. Zo kan iedereen die aanwezig is met een glimlach terugdenken aan een geslaagd kaderweekend.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen