Subsidies voor elke G-Gym club

Sofie RUBBRECHT   ‐  Maandag 9 september 2024   ‐   Tweet

Vraag jouw subsidies aan voor 30 september

Is jouw club aangesloten bij Gymfed en bieden jullie G-Gym aan? Dan maak je aanspraak op heel wat (financiële) ondersteuning. We sommen de mogelijkheden op in dit artikel.

1. Gymfed- Jeugdsport

Via het Jeugdsportfonds van Gymfed, i.s.m. Sport Vlaanderen, maakt elke club met een afdeling G-Gym aanspraak op een jaarlijks subsidiebedrag van 200 euro.

De communicatie omtrent de aanvraag van deze subsidies werd eind augustus verzonden naar de Q4Gym verantwoordelijke en voorzitter van elke club. De deadline voor de aanvraag Jeugdsport is 30 september.

    2. G-Gym S.R.G.A. steunfonds 

    S.R.G.A. (Société Royale de Gymnastique d’Anvers) gaf Gymfed het vertrouwen om de nalatenschap van de vereniging te beheren en toe te kennen aan een maatschappelijk project. Er werd gekozen om de G-Gymwering in onze clubs een duwtje in de rug te geven en clubs te ondersteunen die een G-Gymwerking opstarten of verder uitbouwen.
    Met deze schenking wil S.R.G.A.– Concorde, kinderen en volwassenen met een beperking alle kansen geven om hun geliefkoosde sport te beoefenen en hen de nodige ondersteuning bieden. 

    Het S.R.G.A. steunpakket is opgedeeld in 2 onderdelen:

    • Opstartende G-Gym clubs - materiaalbox t.w.v. € 750 bij Janssen-Fritsen
    • Duurzame G-Gymwerking voor clubs uit de regio Antwerpen-Noord - jaarlijks subsidiebedrag van 175 euro 
    • Meer informatie over dit steunfonds vind je hier
    • Aanvraag via deze link mogelijk vanaf 11 september 2024 
    • Deadline: 4 oktober 2024

    3. Sport Vlaanderen en G-sport Vlaanderen

    Zowel een startende G-werking als een club die al enkele jaren bestaat kan een aanspraak maken op subsidie via Sport Vlaanderen. Ook voor jouw laagdrempelig evenement of bovenlokale werking kan je financiële steun ontvangen.
    30 september is de deadline voor het indienen van een subsidiedossier voor G-sport (starter, werking, G-sportevenementen).

    • Deadline: 30 september 2024
    • Extra info hierover kan je hier terugvinden.

    4. Lokale ondersteuning

    Vraag ook zeker eens bij de lokale overheden na naar mogelijke (financiële) ondersteuning. Er zijn per gemeente/stad heel wat mogelijkheden en initiatieven.

    Bij vragen, aarzel niet ons te contacteren. 
    Sofie Rubbrecht - +32 9 424 06 63

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen