Tumblers zetten punt achter sportcarrière

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 28 mei 2024   ‐   Tweet

#wearegym



Tachina Peeters, Laura Vandevoorde en Sofie Rubrecht nemen tumbling-afscheid

Tachina Peeters (Gymplus), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Sofie Rubbrecht (Turnclub Athena) zetten een punt achter hun tumblingcarrière. De drie gymnasten vormden een vaste waarde in het Belgische tumblingteam, een terugblik op hun sportieve carrière.

Het springfenomeen Tachina Peeters (Gymplus) nam tijdens het Belgisch kampioenschap Tumbling in Beveren-Waas afscheid van het competitiecircuit. Zowel individueel als in team was ze een belangrijke waarde op het nationale en internationale deelnemersveld. Zo kon ze in 2021 in de individuele competitie het brons op het WK in ontvangst nemen en werd ze datzelfde jaar Europees kampioen. Daarnaast wist ze tal van finaleplaatsen te behalen op EK's en WK's en was ze de eerste gymnaste die in actie kwam op de World Games, Olympische Spelen voor niet Olympische Sporten, in 2017 in Polen. Ze werd er knap 4de in de finale.


Ook voor het Belgische team was Tachina Peeters een vaste waarde. Ze maakte deel uit van het team dat zowel in 2021 als 2022 het Europees brons in het teamklassement haalde en op het WK in 2021 was ze goed voor de titel vice-wereldkampioen met haar teamgenoten. In 2024 kwam ze voor het laatst in actie op internationaal niveau en pakte ze het brons met het Belgische team.

Ook Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Sofie Rubbrecht (Turnclub Athena) nemen afscheid van de tumblingwereld. Laura Vandevoorde maakte haar debuut als junior op de WAGC in 2019, waar ze goed was voor brons. Zowel in 2021 als 2022 haalde ze Europees brons in het teamklassement en op het WK in 2021 was ze net zoals Tachina Peeters goed voor de titel vice-wereldkampioen met haar teamgenoten. Individueel werd ze 7de op het EK in 2022. Sofie Rubbrecht maakte net zoals Laura deel uit van het team dat zilver haalde op het WK in 2021 en vervoegde het Belgische team dat het EK-brons pakte in 2022.

Ze nemen afscheid van hun sport als gymnast, maar dat we deze dames nog af en toe in de zaal zullen zien, daar zijn we zeker van. 

Bedankt Tachina, Laura en Sofie! Voor jullie inzet voor zowel jullie individuele carrière en het Belgische damesteam, we hebben genoten! Dank ook aan hun trainers en volledige omkadering voor het vertrouwen en de steun!
Veel succes met alle toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen