World Challenge Cup Koper 2024

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 27 mei 2024   ‐   Tweet


Van 30 mei tot 2 juni gaat in Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door. Drie dames van het Baloise team BELGYM zullen de Belgische driekleur verdedigen. 

Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring vzw), Chloe Baert (Gym Waasland) en Naomi Descamps (Hémérocallis) trekken richting Koper (SLO) om er deel te nemen aan de World Challenge Cup. Belgisch kampioen Chloé Baert komt in actie aan balk en grond. Yelena Devreker zal eveneens te zien zijn aan grond en komt ook in actie aan de damesbrug. Naomi Descamps zien we aan het werk aan damesbrug en balk.

De competitie bestaat uit de kwalificaties per toestel en de toestelfinales. Tijdens de kwalificaties mag elk land twee gymnasten afvaardigen per toestel. Na selectie zullen de acht beste gymnasten per toestel nogmaals in actie komen tijdens de toestelfinales.

Kwalificaties dag 2

Chloe Baert (Gym Waasland) turnt een goede Grondoefening. Met een score van 11.900 punten staat ze op de 11de plaats. Ook Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring vzw) komt in actie aan Grond. Ze haalt, met een score van 10.750 punten, een 24ste plaats. 

De oefening aan balk verloopt voor Chloe niet zoals gehoopt. Met een score van 9.500 punten behaalt ze een 31ste plaats. Naomi Descamps (Hémérocallis) turnt een sterke oefening. Naomi behaalt 12.550 punten en is hiermee goed voor de 10de plaats. 

Kwalificaties dag 1

Vandaag kwamen Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring vzw) en Naomi Descamps (Hémérocallis) in actie aan de Damesbrug. Yelena bracht een mooie oefening aan de Damesbrug en behaalde een score van 12.800 punten, goed voor een 9de plaats. Naomi behaalde een score van 12.000 punten en is goed voor een 16de plaats. 

Hoe volgen?

We houden jullie via onze eigen website en social media kanalen up to date met resultaten, foto's en video's.

Programma

Vrijdag 31 mei

  • 15.00 - 19.30 uur: kwalificaties balk en grond

Zaterdag 1 juni

  • 15.15 - 18.00 uur: toestelfinale damesbrug

Zondag 2 juni

  • 15.15 - 18.00 uur: toestelfinales balk en grond

Delegatie

  • Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring vzw)
  • Chloe Baert (Gym Waasland)
  • Naomi Descamps (Hémérocallis)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen